A Foresto®-ról

Gyakori kérdések

“Mi a Foresto®?”
V: A Foresto® egy új, kullancsok és bolhák elleni védelem, ami egyetlen felhelyezéssel akár 8 hónapig hatásos. Ez azt jelenti, hogy nem kell a havonkénti frissítéssel bajlódni, miközben a kutyája folyamatosan védve van.

“Miben más a Foresto®, mint a többi kullancs és bolhanyakörv?”
V: A Foresto® újgenerációs nyakörv olyan technológiával készül, ami lehetővé teszi a két hatóanyag folyamatos és egyenletes felszabadulását. Ezek az alacsony dózisok a kutya bőrébe és szőrzetébe jutva a teljes testfelületen védelmet alakítanak ki.

A Foresto® egyszeri felhelyezéssel maximális védelmet nyújt akár 8 hónapon át. A hagyományos nyakörvek hátrányait kiküszöbölve a Foresto igazi áttörés a nyakörvek között.

“Mik a hatóanyagok és mi a hatásmechanizmusuk?”
V: A Foresto® két aktív hatóanyagot tartalmaz: imidaklopridot, ami elpusztítja a kifejlett bolhákat, bolhalárvákat és tetveket, valamint flumethrint, ami távoltartja és elpusztítja a kifejlett-, lárva- és nimfaállapotú kullancsokat. A laboratóriumi vizsgálatotk szerint a két hatóanyag kombinációja együttesen jobb eredményt mutat, mintha csak az egyes összetevők hatékonyságát adnánk össze2. Nézze meg itt, hogyan működik a Foresto®.

2A hivatkozott vizsgálatok elérhetőek.

“Hol kapható a Foresto®?”
V: A Foresto® vénymentes gyógyszer, de csak állatorvosoknál és állatpatikákban kapható.

“Megrágta a kutyám a nyakörvet, mit kell tennem?”
V: Seresto® A Foresto®-t nagyon sok biztonsági vizsgálatnak vetették alá a fejlesztése során, köztük a megrágás és lenyelés esetét is. Mivel a hatóanyagok túlnyomó többsége a nyakörv mátrixában és nem a felületén van megkötve, az egyedüli feljegyzett mellékhatás az enyhe hasmenés volt, ami 24 órán belül megszűnt.

Megelőzésképp állítsa a nyakörv kicsit feszesebbre. További információt itt talál.

“Alkalmazható a Foresto® kölyökkutyákon?”
V: A Foresto® biztonságosan alkalmazható 7 hetes, vagy annál idősebb kölyökkutyákon is.

“Mennyi ideig kell várnom cseppentő használata után, hogy használhassam a Foresto®-t?”
V: Nem szükséges várni, a Foresto® használható közvetlenül a cseppentés után is.

“Kell hagyni időt a régi levétele és az új nyakörv felhelyezése között?”
V: Nem kell várni, az alacsony hatóanyag-felszabadulás miatt az új nyakörv azonnal felhelyezhető.

“A Foresto® szagtalan. Ez azt jelenti, hogy nincs elegendő hatóanyag benne?”
V: Nem, a Foresto® más hatóanyagokat tartalmaz, mint a hagyományos nyakörvek – innovatív technológiával és felszabadulási mechanizmussal kombinálva – így a Foresto® szagtalanul is védi a kutyát.

“A hagyományos nyakörveknél a gyártók gyakran javasolják, hogy meg kell nyújtani a nyakörvet használat előtt, hogy aktiváljuk. A Foresto®-nál is meg kell ezt tenni?”
V: Nem szükséges megnyújtani, fizikailag aktiválni a nyakörvet felhelyezés előtt. Kövesse a felhelyezési lépéseket itt és a Foresto® azonnali védelmet nyújt kedvencének a bolhák ellen és távoltartja a kullancsokat 48 órán belül.

“A gyorsabban kialakuló védelemért más nyakörveknél javasolják a kutya szőrzetének végigsimítását a nyakörvvel. Meg kell ezt tenni a Foresto®-val is? ”
V: A Foresto®-val nagyon gyorsan kialakul a védelem, így ez a lépés nem szükséges. Felhelyezés után a Foresto azonnali védelmet nyújt kutyájának a bolhák ellen és távoltartja a kullancsokat 48 órán belül.

“Mit kell tennem, ha koszos lesz a nyakörv? Befolyásolja a hatékonyságát?”
V: A Bayer ismeretei szerint a kosz nem befolyásolja a Foresto® hatóanyagainak felszabadulását, így a nyakörv hatékonyságát. Ha a nyakörv bekoszolódna, nedves ruhával törölje tisztára.

“A Foresto® nyakörv használható hagyományos nyakörvekkel együtt? Nem fogja tönkretenni?”
V: A Foresto® használható hagyományos nyakörvekkel együtt, nincsen rá káros hatással.

“Miért van a Foresto® nyakörv felületén fehér porréteg, amikor a tasakból kiveszem? ”
V: A sztearinsav a nyakörv egyik összetevője és emiatt megjelenhet egy fehér réteg a nyakörv felületén. Ez az összetevő segíti a hatóanyagok kioldódását a nyakörvből. A sztearinsav biztonságos, és használják az élelmiszeriparban is, pl. keményítőként a csokoládéknál. Ezért a fehér por nem jelent veszélyt, ha esztétikailag zavarja, egyszerűen letörölheti.

“Tehetek a Foresto® nyakörvre pórázt, vagy bármi mást?
V: A Foresto®-t tesztelték a Bayer nyakörvekhez fejlesztett fényvisszaverő klipszekkel együtt. A fényvisszaverők biztonságosak és nem befolyásolják a termék hatásosságát, így használhatók a nyakörvvel. Bármilyen más elemet, például névcímkét, nem teszteltek, így használatuk nem javasolt, különösen, ha takarja a nyakörv felületét. Fontos, hogy bármilyen rácsatolt elem (így a fényvisszaverők is) a biztonsági zár megfelelő működése miatt ne az átfedésben lévő nyakörvrészen legyen. Pórázt semmilyen esetben se csatoljunk a nyakörvhöz, mert a kutya a saját erejével így kinyitja a biztonsági zárat és leszakad a nyakörv.

“Milyen gyakran kell ellenőrizni a nyakörv szorosságát egy kölyökkutyánál?”
V: Erre nincs általánosan elfogadott válasz, mivel különböző ütemben nőnek a kölykök. A nyakörv gyakori ellenőrzése és ha szükséges, szabályozása javasolt.

“Levehetem a nyakörvet pár hónap után és feltehetem a következő évben? Hatásos marad?”
V: A Bayer határozottan lebeszél minden tulajdonost, hogy ezt tegye, mivel ilyen irányú vizsgálat nem volt és befolyásolhatja a kutyája védelmét. A legteljesebb védelemért a Foresto® egész éves használata javasolt. Ugyanakkor, ha a Foresto®-t rövid időre le kell venni, később minden gond nélkül visszahelyezhető a kutyára.

“Le kell vennem a nyakörvet úsztatás vagy fürdetés előtt?”
V: Nem szükséges, mivel a Foresto® vízálló, a hatóanyagok a polimer mátrixba vannak integrálva. Másrészt felszabadulva a kutya bőrének és szőrzetének zsírrétegében raktározódnak el, így a nedvesség nem csökkenti a hatását.

“Hova dobhatom az elhasznált Foresto® nyakörvet?”
V: Az elhasznált nyakörvet a helyi hulladékkezelési előírásoknak megfelelően dobja ki.